Min konst

OBS! Mer av min konst kan du se under Galleri och Min konst.190445_111002545645870_1011525_n

När jag skapar vet jag aldrig vad det ska bli, jag bara sätter igång! Det jag vet är att jag som alla andra har en outsinlig källa av kreativitet som jag kan ösa ur. Det är lika spännande varje gång även för mig att se vad som växer fram.

Jag får en dialog med mitt verk och jag återupptäcker och avtäcker det som inte varit synligt för mig tidigare.

“En konstnärs uppgift är inte att skapa något nytt, en konstnärs uppgift är att avtäcka det som ännu inte blivit synligt för människan! citat Kandinsky

Jag använder olika material ofta akryl och olika strukturmedel t.ex. silkespapper (återvunnet blompapper, paketpapper mm) jag älskar att arbeta med struktur. Jag målar också ofta med Källmans tempera färger som på den bilden här.  Dess färger är matta och ibland innehar de mån eller sol strålar som glittra ut ifrån bilden. Källmans färger har en speciell egenskap och det är att var och en av färgerna hör till en planet i vårt solsystem, så när jag skapar, skapar jag med hela vårt solsystemet.

Jag arbetar gärna med olika format och ofta blir det något föreställande men det kan också bli helt abstrakt. Någon har sagt att vissa av mina målningar liknar renässans målningar, kraftfulla med mycket färg och mer ljus hoppas jag.  Jag utforskar olika stilar och älskar att ge mig hän i olika material,  jag gör också skulpturer vilket är fantastiskt roligt.

Jag har en liten ateljé i mitt hem för närvarande och jag målar då och då mitt i vardagen, ibland enbart något litet med akvareller ibland mer intensivt flera veckor, ibland på Öland för att kunna skapa i lugn och ro och med fler och större målningar.

Min första utställning hade jag 2006 på Gummessons galleri på Strandvägen i Stockholm.

Bland annat har jag ställt ut i Indien på Fine Art museum i Chandigarh och Prince of Wales museum i Mumbai. 2010.

Varmt välkommen att kika mer på en del av min konst under Galleriet