Blog Archives

Måla tillsammans med ditt barn, kreativt flow!

Måla tillsammans med ditt barn och skapa kreativt flow och en harmoni som håller hela semestern!

Grundkursen är i sin helhet på 17 steg, vi kommer under denna vecka hinna gå igenom ca 10-12 steg, då detta är en halvdagars kurs.

Kursen riktar sig till både vuxna och barn men det är bara vuxna som betalar för kunskaper de ofta har glömt eller för att få nycklar att släppa prestation och hinder för att bli fria i skapandet, både i konsten och i livet.

Den här kursen är en kurs i självledarskap, hållbarhet, kreativitet och förmågan att finna sin inre drivkraft där all motivation och skaparkraft/glädje bor!

Barn älskar att se vuxna slappna av och ge sig hän i skapandet och att få dela denna gemenskap med de vuxna och det blir en rik upplevelse för er alla. Något ni gör tillsammans som skapar gemenskap och samtidigt blir det en individuell resa för var och en.

pris: 1600 kr för 5 havldagar, barn gratis upp tom 12 år, tonåringar 13 tom 19 går för halva priset. ex moms och material.

Material tar man med själv då kursens syfte är att finna sin inre drivkraft och utgå ifrån sig själv, därför är valet av material en del i kursen.

Anmäl dig till mig genom att skicka ett mail på rinnie@rinnie.se och betala in avgiften via swisch 073-5696112 eller plusgiro: 94 48 19-2 skriv vem som betalat.

läs mer om material här:

>>

Workshop för allmänheten 6/6 KREATIVT FLOW med HEAROZONE

Måla fram dig själv genom Vedic Arts metod för personlig utveckling!

Enligt Vedic Art kan alla utrycka sig i konsten oavsett talang eller tidigare kunskaper! Har du en längtan att  måla, skapa och önskar du var en mer skapande människa så är detta en möjlighet för dig att finna ditt individuella sätt att uttrycka dig! Även du som har skapat mycket eller har en så kallad talang är välkommen till Vedic Art är alla välkomna!

Jag håller workshop för dig som vill höra mer och prova på under nationaldagsfirandet i Gustavsbergs hamn!

Jag har kurser för alla åldrar och även för förskolor och skolor särskilt för lärare och pedagoger men också ihop med barnen.

Mina populära familjekurser på sommarlovet är en fantastiskt fin process där familjer kan gå en kurs i personlig utveckling via måleriet som går via leken, kreativiteten och det lustfyllda skapandet. Alla följer samma kursplan men jobbar helt individuellt sida vid sida av varandra och det blir en fin gemenskap och ett nytt språk för hela familjen att kunna samtal kring frågor som relationer, livet, personlig utveckling och medvetande utveckling.

Att skapa och måla enligt Vedic Art s principer gör att kommer in i ett tillstånd av KREATIVT FLOW både i konsten och i livet!!

Kom och träffa mig under en hel dag och lyssna på några föredrag jag har under dagen , måla och lyssna! Första föredraget är kl 12 och sedan 1 ggr per tim 13, 14, 15 osv och pågår i ca 30 min, du får förstås måla hela timmen

Vi ses där!

>>

Vedic Art – konst, personlig utveckling o kreativt ”flow”

Välkommen till en kurs för dig som längtar efter kreativt flow både i skapandet i konsten såväl som i livet!

25 och 26 maj, lördag och söndag 9:30-16:30!

Jag leder er igenom Vedic Arts 17 principer för skapelseprocessen genom föreläsningar och övningar som ni alla gör samma men på ert individuella sätt. På den här kursen finns inga måste eller rätt eller fel, här gör vi oss av med prestation och idéer om hur det ”måste” vara.

Genom skapandets kraft finner du dig själv och din förmåga att utrycka dig, därigenom din drivkraft och modet att följa den! Hämta kraft energi och livsglädjen igen. Tro på dig själv, ha tillit till att DU KAN och att DU DUGER!! Finn nya vägar stigar att trampa upp om dem du tidigare tog inte fungerar längre!

Pris 1400 kr för hela helgen barn 0-12 år gratis på alla mina kurser i vuxens sällskap ( högst 2 barn per vuxen) ungdomar mellan 13 och 19 år betalar endast 700 kr för hela helgen alltså halva vuxenpriset.

Du anmäler dig genom att maila mig på rinnie@rinnie.se och betala in en anmälningsavgift på 500 kr för vuxna och 300 kr för ungdomar.  Anmälan är bindande.

Material tar du med, det individuella materialvalen ingår i kursen, jag kan ge dig lite tips vid din anmälan på vad som kan behövas i stora drag resten av valet tillkommer dig och din längtan eller du tager vad du haver.

Välkommen till en oförglömlig resa in i dig själv och ut igen – för att komma i kontakt med ditt kreativa flow!

Upptäckarlust och skaparglädje!

>>

Vedic Art, Ayurveda & Yoga i södra Indien

Vedic Art kurs i Kerala den 15 – 29 februari 2020.

Måla halva dagarna, ayurvedisk massage och behandlingar, Yoga, sol och bad och spännande utflykter i södra Indien, ett land med mångfald och intryck som inte lämnar någon oberörd.

Den här resan är både en resa i det yttre såväl som i det inre. Är du beredd på att få fart på din utveckling och gå emot ett hälsosammare liv!? Då ska du följa med!

Vill du möta Indiens mångfald och färgprakt, bli inspirerad av den och din egen utveckling och din egen inre färgprakt?

 • Hatha yoga & Jin yoga / varje morgon finns det möjlighet för dig som vill yoga
 • Vedic Art ca 4 tim per dag förutom på våra utflyktsdagarna.
 • Ayurvediska panchakarma behandlingar – 1-2 tim massage varje dag
 • Ayurvedisk vegetarisk kost, fantastiska frukter från orten, läskande gott citron o ingefärste (alkohol, socker och kaffe är några saker som ej ingår i kosten under vistelsen, börja redan innan att dra ner på kaffet om du kan)
 • Utflykter – 2 Halvdagars utflykter ingår
 1. Backwater tur – fantastiska bakvattens kanaler som går igenom ett rikt fågelliv i spännande vegetation med mangrove träd och buskar som lever i salt och bräckt vatten och spelar en viktig roll för ekosystemet, dessa kanaler tar oss ända ut till havsstranden Golden Beach där det öppna havet dånar upp på stranden och ibland även i perioder öppnar en kanal från havet och fyller på dessa träskmarker med saltvatten.
 2. Stadstur till Trivandrum – spännande shopping, känna stadens puls, tempelbesök för den som vill.
 3. Utflykt att möta soluppgången vid Kanyakumari, legenden säger att där de tre haven möts – Bengaliska viken, Indiska oceanen och Arabiska sjön – ger gudinna Kanya Amman under soluppgången sin välsignelse till dina hemliga drömmar. Kanyakumari ligger i Keralas granndelstat Tamil Nadu och man har en unik möjlighet att även korsa delstatens gräns under utflykten. Utöver den vackra soluppgången kommer vi att se minnesplatsen för den indiska filosofen Swami Vivekananda, och ta båten över till ön där Kanyakumari tempel ligger.På tillbaka vägen har du även möjlighet att beundra det 400 år gamla Travancore kungarikets palatset i Padmanabhapuram.
 • Du kan åka ner tidigare eller stanna längre för att få egen tid att utforska miljön och göra egna utflykter eller bara varva ner och leva turistliv på stranden några dagar / veckor extra. Datumen som är satta är då kursen och behandlingarna startar. Du kan boka rum för denna extra tid innan eller efter med min medarrangör Helen Rudi på företaget OHLI, kontaktuppgifter får du av mig.

Pris för helpension mycket förmånliga; 22 500 kr det är inklusive kurs, ateljéplats, yoga, alla behandlingar och alla örtmediciner, utflykter, du bor i ett dubbelrum med balkong, brukar också ingå en festmåltid och en matlagningskurs i ayurvedisk matlagning _ väldigt populär och trevlig kväll! Du kan också på egen begäran få ta del av matlagningen fler dagar, om du vill. 

OBS!! Flygbiljett ordnar du själv med och även visum – gör du det i god tid kan du få en mkt billig flygbiljett. Tänk på att du kanske måste fylla på dina vaccin, kolla med vårdcentralen. 

NYTT FÖR I ÅR för dig som målat enligt Vedic Arts metod länge!

 • Har du redan gått Vedic Art grund, fortsättning och kanske även lärarkurs får du rabatt på kursen och du betalar endast för staffliplats samt repetition av Vedic Arts principer, rabatterat pris sänker ditt paket pris med 2000 kr.
 • För dig som målat Vedic Art länge finns möjligheten att stanna längre och också delta i Vedic Art på engelska ihop med Indiska konstnärer i andra lokaler men i Kovalam, antalet är lite begränsat. Vi kommer också besöäka någon utställning och planera för att kommande år 2021 ha utställning tillsammans för dem som önskar det! Mer detaljer kring detta kommer senare. Kovalam kan bli första platsen för en Vedic Art Academy i Indien och du kan vara med och bidra med din energi och ditt engagemang. Välkommen!!
>>

FAMILJEKURS i Frigörande måleri via Vedic Arts metod.

”Kreativt flow för hela familjen” v. 26 

En oförglömlig semestervecka ihop med dina barn alt. dina barnbarn den 24 juni tom 29 juni.

Bo över på denna underbara plats och njuuut av helheten.

OBS! Vill du komma och måla utan att ha barn med dig så går det också bra!

Här finns inga rätt eller fel vi utrycker oss inifrån oss själva och släpper all prestation och alla krav och finner nycklar för att hitta vårt eget personliga utryck, både i konsten och i livet!

Alla gör samma övningar men helt på sitt eget sätt, därför är den här kursen något ni kan göra gemensamt och samtidigt helt individuellt , på den nivå där du befinner dig just nu, inga krav och bedömningar. Frihet och skaparglädje! 

Kursen hålls i en underbar miljö vilket gör att vi även under kursdagarna ska kunna njuta miljö och omgivningar!

Tiderna är:

Datum: 24 juni tom 29 juni
Kurstid 9:30 -16:30
Lunch mellan 12:30-14:00 lunch, bad, lek/promenad/rörelse, vila.
Du målar så mkt eller lite du vill utanför kurstiderna!

Kurspriser/sommarpris:
3000 kr (inklusive moms ) per vuxen, barn upp till 12 år går gratis upp till 2 barn per vuxen, sen betalar du halva priset för 3 dje barnet.
Barn och ungdomar 13 tom 19 betalar halva priset alltså 1500 kr för hela veckan a 6 dagar.

Materialvalet är början på din individuella resa därför tar du med eget material och får en beskrivning av mig vad som kan vara bra att tänka på, vid anmälan.

Anmälan görs till mig via e post: rinnie@rinnie.se och du får en bekräftelse med mer information.

Boende: För dig som behöver boende i samband med kursen:
http://www.vitagrindarna.se/boende

Varmt välkommen till en oförglömlig sommarvecka!

>>

Frigörande måleri genom Vedic Arts metod – helgkurs

Frigör dina prestationer och låt längtan att skapa komma till uttryck!

(Under mina kurser kan du som vill bli lärare i Vedic Art också få både Block A och Block B under 1 respektive 2 helger eller under 1 veckokurs a 6 dagar.)

Kurstider för grund o fortsättnings kursen:

 • 27 april lördag   kl: 9.30 – 16:30
 • 27  april söndag  kl: 9.30 – 16:30

Blivande lärare träffar mig fredag mellan 10-16 och kl 17-18 lördag och söndag.

OBS! Grundkursen är på 3 helger i sin helhet eller 6 dagar i en veckokurs, eller 8-10 träffar vid kvällskurs. Du väljer själv när du kan komma på kurs. Jag håller kurs ca en helg per månad under vår och höstterminerna samt några veckokurser under året, du håller reda på vilket steg du befinner dig så fortsätter du därifrån du slutade förra ggr och jag finns där för dig vilket steg det än må vara. 

Lunch: 1 1/2 tim ca 12.30-14.00, tag med lunch eller köp på närmaste butik/restaurang, finns flera restauranger såsom Pizzeria, Sushi, Bistron, Delselius café med enklare lunch samt fika etc. och Hemköp intill, tag gärna en promenad i det vackra hamnområdet på lunchen för att sedan få ännu större behållning av eftermiddagen. Mikro och vattenkokare, bestick glas och muggar finns på plats.

Material: Tag det du har, och eller vad du längtar efter, materialvalen är ditt personligt och därför viktigt att du känner efter vad du längtar efter eller helt enkelt utgår ifrån det du just nu har.

Exempelvis: färger, t ex kritor, vattenfärger, akvarell, akryl, luktfri olja eller annat. En bra blyertspenna som räcker länge eller fler, papper som du kan slösa med och eventuellt Canvas målarduk (gärna om du kan ha med dig åtminstonde ett större format ca 1×1 meter)

Tips: gamla tapetrullar/täckpapp, en gammal rullgardin – vad som helst som man kan måla med och på. Allt från enkla grejer till fina dyra konstnärsmaterial passar för denna kurs. En tejp och en sax kan vara bra att ha och en pennvässare om du har sådana pennor. Barn som kommer med ska helst ha eget personligt grundmaterial som de själva har valt att ta med. Sedan kan man dela visst material tillsammans.

Pris:

 • Privatperson 1400 kr för vuxna.
 • Barn upp t.om 12 går gratis, 13 år upp t.om 17 år 700 kr per helg/ungdom.
 • Pensionärspris 1000 kr.
 • Obs! Kommer ni fler vuxna från samma familj får ni en rabatt med 200 kr per vuxen, gäller även pensionärer. Vid fler än två barn per vuxen, tar jag en extra kostnad på 700 kr per barn utöver de två, som ett fler-kostnadstillägg.
 • 1600 kr plus moms för småföretag, vid fakturering, vid fler från samma företag be om offert. Vid större företag och intern utbildning gäller offert och helt andra priser. 

Lärarutbildningen kostar 9 000 kr för privatpersoner ink moms, 11 250 kr för företag ex moms.

Plats: Chamottehuset / G – Studion vid Gustavsbergs hamn, Tyra Lundgrens väg 25. Buss 474 från Slussen, hållplats: Farstaviken. Följ skyltar till hamnen

Anmälan:

 • För grund och fortsättningskursen gäller att du anmäler dig via ett mail till mig på rinnie@rinnie.se och genom att du sätter in minst 500 kr i anmälningsavgift, anmälan är bindande.
 • Hela kursbeloppet ska betalas in 1 vecka innan kursstart om inget annat överenskommet.
 • Anmälan för en lärare sker genom mail och en faktura skickas ut, anmälan är bindande och vid avbokning senare än 2 veckor före kursstart kan jag ej betala igen något av kursavgiften om inte läkarintyg kan uppvisas – däremot kan jag ofta erbjuda ett annat kurstillfälle.
 • Avbokningsregler
 • Vid avbokning 1 vecka eller senare innan kursstart tar jag hela kursavgiften.
 • Vid avbokning 2 veckor innan behåller jag anmälningsavgiften på 500 kr. Detta för att täcka administrativa kostnader, samt utgifter för lokal, marknadsföring etc.
 • Antal deltagare: Beroende på lokal – jag förbehåller mig rätten att flytta kursen till en annan lokal i närheten, förbehåller mig rätten att avboka kursen vid för få deltagare, meddelas senast 3 dagar före kursstart.

  Betala: Via Swish: 073-56 96 112 eller kontakt, du kan få kvitto av mig via e-post eller i handen vid kursstart, du kan få en faktura, då jag lägger på plus moms på alla priser som administrativ avgift.Du kan också betala direkt in på Nordea bankkonto: 1148 20 01098. 
>>

Teckna utan gränser del 1

Teckna utan gränser – Växter del 1 av DWB kurserna inkluderar kursen Namn och Form, Form utan Namn som också är en introduktion för dig som inte gått den eller för att repetera. 

Fredag den 3, lördag den 4, söndag den 5 maj kl 11:00 -16:00 / 17:00.

Curt Källman (grundare av Vedic Art) skapade Namn och Form, Form utan Namn (som jag själv gick 2007) var som en förberedande kurs för bla Rymdkursen (som jag gick för Curt 2007) och för den här teckningskursen och många av de teckningskurser Curt hade bla på Mallorca.
Det här är Curt Källmans sista kurs som han som skapade ihop med Maiija Pitz-Kopoonen Vedic Art lärare och Curts högra hand i Findland.

Lite bakgrund om mig som lärare för dig som inte känner mig:
Jag Rinnie Crossler som håller denna kurs har gått min lärarutbildning fördjupningskurs i Drawing Without Boundaries (Teckna utan gränser) för just Maiija med start 2014. Jag gick min Vedic Art Grundkurs, fortsättning, och lärarkurs för Curt Källman och Gunnar Strand (block A och B) .
Jag har haft Vedic Art kurser sedan 1998 bland annat för familjer och barn på södra Öland de senare åren, tidigare var jag ofta lärare på Enetri och hade föreläsningar om Vedic Art för barn på både Svibo och Enetri Vedic Arts ateljé lador på somrarna. Mina första familjekurser hade jag på Sörgården i Näsby 2003.

obs! Den här kursen riktar sig till dig som gått minst Vedic Art grundkurs.

Varmt välkomna att möta våren inne i grönskan på Bergianska trädgården i Stockholm.http://www.bergianska.se/besök-oss/hitta-till-oss

Anmäl dig via mail till: rinnie@rinnie.se

>>

Vedic Art kurs för familjer & fördjupning för lärare

Vedic Art grund & fortsättningskurs för familjer på Öland.

Vår målarvecka v. 28 tjuvstartar och början den 6 juli med en  informationsträff kl 19 på plats i Gammelgärda.

Familjer och lärare: Kursen startar söndag den 7 juli kl 10:00 för alla familjer och vi slutar kl 17 samma tider varje dag utom onsdag som är en fri dag att måla och eller ha ledigt som en utflykts/vilodag, alltså inga lektioner på onsdag. Lunch i 2 tim mitt på dagen ca 12.30 – 14.30 alla dagar.

Vi avslutar kursen på fredag den 12 på eftermiddagen, men ni får måla och ha alla era målningar och material kvar fram till kl 12:00 på lördag den 13 juli. Vi städar och ställer iordning efter oss ungefär så som det var när vi kom 🙂 för nästa grupp som kommer ska bli lika glada och välkomnande!!

Lärare som ska gå en fördjupningskurs i att ha Vedic Art för barn och för familjer är välkomna på informationsträffen på lördag kl 18 innan familjerna kommer sedan vill jag träffa er kl 9:00 den 7 juli. Du som lärare målar tillsammans med familjerna på dagarna och har lärargenomgång med mig på kvällarna. Måndag, tisdag & torsdag, fredag mellan kl. 17-19:30 obs! Onsdag ledig från alla lektioner även dagtid. Lunch 2 tim mitt på dagen ca 12.30-14.30.

Familjekurs Vedic Art Södra Öland 2018

Anmälan till denna kurs görs via Vedic Arts hemsida  

Mer information finner du under Ölandskurser och skrolla ner till Familjekurserna!

Familjekurs på andra orter:

Är du intresserad att gå en familjekurs hos mig någon annanstans så hör av dig till mig via mail rinnie@rinnie.se du kan också komma på någon av mina öppna kurser i Stockholms skärgård.

Varmt välkommen

>>

Vedic Art Grund & Fortsättnings kurs – Värmdö

Frigör dina prestationer och låt längtan att skapa komma till uttryck samtidigt som du blir medveten om skapelseprocessen både i konsten och i livet – det heter ju konsten att leva!

Under mina kurser kan du som vill bli lärare i Vedic Art också få både Block A och Block B under 1 respektive 2 helger eller under 1 veckokurs a 6 dagar.

Kurstider för grund o fortsättnings kursen:

 • 13 april lördag   kl: 9.30 – 16:30
 • 14 april söndag  kl: 9.30 – 16:30

Blivande lärare träffar mig kl 9-10 och kl 17 – 19 före och efter kursstart för grund och fortsättningskursen båda dagarna.

OBS! Grundkursen är på 4 helger i sin helhet eller 6 dagar i en veckokurs, eller 8-10 träffar vid kvällskurs. Du väljer själv när du kan komma på kurs. Jag håller kurs ca en helg per månad under vår och höstterminerna samt några veckokurser under året, du håller reda på vilket steg du befinner dig så fortsätter du därifrån du slutade förra ggr och jag finns där för dig vilket steg det än må vara. 

Lunch: 1 1/2 tim ca 12.30-14.00, tag med lunch eller köp på närmaste butik/restaurang, finns flera restauranger såsom Pizzeria, Sushi, Bistron, Delselius café med enklare lunch samt fika etc. och Hemköp intill, tag gärna en promenad i det vackra hamnområdet på lunchen för att sedan få ännu större behållning av eftermiddagen. Mikro och vattenkokare, bestick glas och muggar finns på plats.

>>

Vedic Art Grund & Fortsättningskurs – Värmdö kommun.

Vedic Art Grund & Fortsättningskurs

Frigör dina prestationer och låt längtan att skapa komma till uttryck och bli medveten om skapelseprocessen både i konsten och i livet – det heter ju konsten att leva!

Skaparglädje

Frigör dina prestationer och låt längtan att skapa komma till uttryck samtidigt som du blir medveten om skapelseprocessen både i konsten och i livet – det heter ju konsten att leva!

Under mina kurser kan du som vill bli lärare i Vedic Art också få både Block A och Block B under 1 respektive 2 helger eller under 1 veckokurs a 6 dagar.

Kurstider för grund o fortsättnings kursen

 • 26 januari lördag kl: 9.30 – 16:30
 • 27 januari  söndag kl: 9.30 – 16:30

Blivande lärare träffar mig kl 9-10 och kl 17 – 19 före och efter kursstart för grund och fortsättningskursen båda dagarna.

OBS! Grundkursen är på 4 helger i sin helhet eller 6 dagar i en veckokurs, eller 8-10 träffar vid kvällskurs. Du väljer själv när du kan komma på kurs. Jag håller kurs ca en helg per månad under vår och höstterminerna samt några veckokurser under året, du håller reda på vilket steg du befinner dig så fortsätter du därifrån du slutade förra ggr och jag finns där för dig vilket steg det än må vara.

>>