Vedic Art

Vedic Art

En metod för personligutveckling både i konsten och i livet!

  • Utveckla din kreativitet, hitta din drivkraft och därmed modet att skapa både i konsten och i livet. Få fatt i ditt personliga uttryckssätt och våga ta ut svängarna och tillåt dig att få vara du!
  • Skapa tillit till din egen skaparprocess och förmåga. Du duger!
  • Alla kan måla! Alla har vi vårt  individuella utryck som både är personligt och en del av den stora helheten, därför finns det inget som är rätt eller fel i konsten.
  • Vedic Art´s 17 steg kan hjälpa dig att finna dig själv och din personliga väg i både konsten och i livet. Har du halkat av vägen, tappat bort vem du är eller vart du är på väg, tappat meningen med att vara du, kan Vedic Art vara en hjälp att finna dig själv igen!

Kadinsky sa: En konstnärs uppgift är att avtäcka det som för människans öga ej synliggjorts tidigare! Så kanske är det just DU som kommer skapa något som vi upplever som nytt!

Grund och fortsättning

Jag håller grundkurser och kan komma till dig/er om ni är en grupp som vill gå en kurs, annars har jag kurser i Stockholm och runt om i landet, bland annat ute på Värmdö sydöst om Stockholms Centrum 40 min m buss från Slussen. Samt Södra Indien 1 ggr per år.

Barn och familjekurser

Jag håller också i mycket populära barn och familjekurser bland annat på Södra Öland http://www.vedicart.com varje sommar och i Stockholms närhet bland annat på Värmdö i vacker skärgårdsmiljö.

Familjekurser

En kurs där hela familjen kan måla tillsammans och få en individuell utveckling men samtidigt ett gemensamt språk. veckokurs på skollov och helgkurser.

Grund och fortsättningskurser måleri helger, kvällskurs och veckokurser.

Namn och Form, form utan namn, en helgkurs för dig som vill utveckla ditt tecknande.

Förberedande kurs för Rymd kurserna och för DWB kursen nedan.

Drawing without Boundaries – Teckna utan gränser del 1 och del 2 helg och veckokurser.

Lärarkurs block A och block B för dig som vill bli Vedic Art lärare.

Fördjupningskurs för Vedic Art lärare

För dig som redan är Vedic Art lärare och vill arbeta med Vedic Art för barn och/eller familjer. Kursen hålls oftast i samband med en barn eller familjekurs eller lovkurs.

Vedic Art för barn – renodlade barnkurser tex i skolan, förskola, Vedic Art Camp på skollov.

Vedic Art för lärare och pedagoger på förskola och skola – fortbildning, fördjupning, inspiration.

Material som behövs för att genomföra kursen: Tag det du har, och eller vad du längtar efter, materialvalen är ditt personligt och därför viktigt att du känner efter vad du längtar efter eller helt enkelt utgår ifrån det du just nu har. Exempelvis: färger, t ex kritor, vattenfärger, akvarell, akryl, luktfri olja eller annat.

En bra blyertspenna som räcker länge eller fler, papper som du kan slösa med och eventuellt Canvas målarduk (gärna om du kan ha med dig åtminstonde ett större format ca 1×1 meter)

Tips: gamla tapetrullar/täckpapp eller en gammal rullgardin – vad som helst som man kan måla med och på. Allt från enkla grejer till fina dyra konstnärsmaterial passar för denna kurs.

En tejp och en sax kan vara bra att ha och en pennvässare om du har sådana pennor. Barn som kommer med ska helst ha eget personligt grundmaterial som de  ska ha valt själva att ta med. Sedan kan man dela visst material tillsammans Det finns en material att köpa på plats och du behöver tex inte släpa med dig canvasduk eller köpa med färger om du inte vill för det finns där att köpa eller komplettera med.