Föräldrautbildning på distans

Nu startar HEARO upp föräldrautbildningar på distans, den första som kommer ut heter Känslokompetens och riktar sig till alla föräldrar som vill bättre förstå, hantera och bemöta sina barns olika känslor.

I föräldraskapet utsätts du för att få ta hand om och agera på barns olika känslor i början gissar man sig till vad barnet vill då det utrycker sig och signalerar genom sina känslors, ju äldre de blir så kan de så småningom tala och man kan tycka att känslorna är överflödiga, vi kan ju tala med varandra!! Säg istället vad du menar och vad du vill!!

Ja vi ska kika lite på vad dessa känslor kan vara bra för och varför vi människor har dem och om de är till någon nytta även efter att vi har lärt oss tala.

Vi kommer också lära oss hur de olika känslorna ser ut och jag delar med mig av praktiska verktyg hur du som förälder kan agera och bemöta ditt barnS känsloliv, men även dina egna känslor. Hur kan dessa känslor hjälpa oss i livet. Vi kommer också att lära oss vad en dramatisering är och hur vi ska hantera den, under kursen kommer vi komma in i Lite i nästa kurs Lyssnarskap och i konsten att Leklyssna också.

 

Varmt välkommen att utforska känslornas värld och konsten att lyssna!

Rinnie ??