Nästa Vedic Art och Ayurveda resa till södra Indien till Kovalam i Kerala feb 2019

I svenska tidning Nära står det om den ayurvediska läkare Jayahari Vyavasay och de behandlingar han  och hans terapeuter ger oss vid vår vistelse i Indien Kerala vid de hälsoresor jag anordnar med Vedic Art kurs i fokus.

Det var en fantastisk överraskning att vi skulle få en känd läkare som också visade sig ha stor kunskap och ett genuint intresse. Hela vistelsen andades kvalié och vi fick alla personlig konsultation flera ggr under vistelsen och träffade läkaren nästan varje dag. Vi fick behandlingar och massage ca 2 tim per dag under 14 dagar med undantag av 1 ledig dag. 

Jag samarbetar med  http://ohli.life/.Ohli har lagt stort fokus på kvalite på sina ayurvediska behandlingar här på Cocoland Beach Resort.

Vedic Art Hälsoresa återkommer 1 gånger per år i februari.

Allt har varit till stor belåtenhet och det har varit en fantastisk resa ur både den kreativa processens synvinkel så som den hälsogivande synvinkeln.

Vi är också så nöjda med boende, och med vår ateljé som med en fantastisk utsikt slog oss med häpnad och sen därtill Att det fanns en liten trevlig konstnärsbutik inne i Trivandrum där vi kunde finna det mesta i konstmaterial för att slippa släpa med oss allt hemifrån Sverige. Nästa resa kommer också var och en att kunna stå vid ett staffli då de hade så fina och bra stafflier på den här lilla konstnärsbutik, stafflier som vi redan provat ut 🙂

Vi kände oss som vi var en testgrupp inför nästa resa 😀

Vad som ingår i resan:

3 -4 Tim Vedic Art kurs per dag samt strötimmar att stå och måla på egen hand i underbar atmosfär. Det ör en fantastisk möjlighet att få måla i två veckor varje dag i en tillåtande miljö där allt är möjligt. Indien platsen för Vedas ursprung, vi befinner oss i skötet på det land som lyckats bevara dessa principer för den naturliga skapelseprocess som allt är skapat med. Jag håller grund och fortsättningskurs under dessa veckor och alla får något nytt till sig. Är du intresserad av att gå teckna utan gränser så kan jag även ge det under denna resa. 

2 Tim massage och behandling varje dag.

Yoga – varje morgon hatha yoga samt pranayama 1 1/2 Tim

Ayurvedisk – frukost, lunch och middag

Matlagningskurs – möjlighet att få vara med i köket och se hur maten lagas samt lära sig olika andra rätter och vad du bör äta enligt din kroppstyps doscha, Pitta, Vata eller Kapha.

2 halvdagar utflykt – en stadsutflykt till Trivandum och en Backwater båttur i en fantastisk magisk natur och The Golden Beach, där Backwater rivers möter havet med en lång gyllene strand, väldigt mäktigt!!

Hotellet är enkelt, rent och fräscht AC och med tv på rummet och wi-fi – ibland blir det strömavbrott så en ficklampa kan vara bra att ha med om man vill ligga och läsa.

Hotellet ligger lummigt med en egen innergård och vänliga personliga bemötanden av personalen som arbetar där, man blir som en i gänget/familjen och alla är omtänksamma och bryr sig väldigt mkt om hur man mår och att man har det bra och att inget saknas en. Jättegulliga.

Alla rum har en stor och mysig balkong med en mjuk och skön soffa och ett bord och stor plats att hänga upp kläder och handdukar. Toa med dusch på alla rum. Du kan dela med någon eller lägg till en summa för eget rum.

Hotellet ligger i ett lugnt och skönt område, samtidigt promenad nära till restauranger och shopping som finns runt knuten 25-100 m inpå knuten. Stranden ligger ca 100 meter från dörren, från taket där vi står och målar under ett stort luftigt tak, ser du ner till stranden och havet. Hela tiden cirkulerar havsörnar vackert ovanför våra huvuden.

En kväll var det lite livat och det var när de firade Shiva festivalen och det var uppträdande stor del av natten, då hade jag önskat öronproppar, men annars var det otroligt lungt och skönt, bara syrsorna hördes om natten.

Omgivningen är kokospalmer, Papayaträd, och andra fruktträd och blommor, vackra dammar en med röda näckrosor i, stort fågelliv, örnar och andra rovfåglar som cirkulerar ovanför huvudena och är otroligt vackra!! Vi såg vita hägrarna och faktiskt talgoxar och en och annan ekorre och gecko ödla.

Vid varje kurstillfällen får vi en stor bricka med färsk frukt – ananas, papaya, olika sorters bananer etc… med lime till för den som vill, att lägga lime på ananas var en upplevelse jag aldrig smakat förut som var otroligt gott.

För dig som dyrkar solen finns utrymme ca 2 Tim per dag att sola och bada, solen är extremt stark här så solskydd kan vara bra tim i solen är verkligen inte att rekommendera. Det finns två olika stränder där den ena har lite högre vågor och den andra oftast lugnare. 

OBS! för att åka till Indien behövs ett visum som man enklast söker på internet några veckor innan resan

håll utkik så kommer snart nya datum för denna kursresa feb 2019